Sansemotorisk træning for dig med hjernerystelse

Sansemotorisk træning forbedrer samspillet mellem sanser, hjerne og krop, så overstimulering og stress i nervesystemet dæmpes. Det hjælper til at mindske spændinger i kroppen og udtrætning af hjernen. Også vestibulære/balanceøvelser indgår i undervisningen og det kan hjælpe med at mindske svimmelhed.

Klik på holdnavn for mere info og tilmelding

Hvis du oplever problemer med tilmeldingen, kan du kontakte os på tlf. 91 52 18 00 eller niels@paspaahovedet.dk

  • Holdnr
  • Kursus
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Holdnr

Kursus

Startdato

Underviser

Sted

25013

Sansemotorisk Træning Fortsætter

Ons
15.01.25 kl. 13.15

Zita Fejerskov Andersen

Kulturhuset Pilegården, Brønshøj

Sansemotorisk Træning Fortsætter

Holdnr: 25013

Start: Ons 15.01.25 kl. 13.15

Underviser: Zita Fejerskov Andersen

Sted: Kulturhuset Pilegården, Brønshøj

25012

Sansemotorisk Træning Begynder

Ons
29.01.25 kl. 11.30

Zita Fejerskov Andersen

Kulturhuset Pilegården, Brønshøj

Sansemotorisk Træning Begynder

Holdnr: 25012

Start: Ons 29.01.25 kl. 11.30

Underviser: Zita Fejerskov Andersen

Sted: Kulturhuset Pilegården, Brønshøj

Image001 (2)

Zita Fejerskov Andersen

Zita Fejerskov Andersen

Zita er uddannet ergoterapeut, synskonsulent, pilatesinstruktør og åndedrætsterapeut. Hun har arbejdet i knap 6 år med specialundervisning af voksne senfølger efter hjernerystelse.

Zita er desuden uddannet sankevejleder for ramte af hjernerystelse i Pas På Hovedet.

Zita er en kompetent underviser og jeg har haft stor glæde af hendes hold indtil videre, selvom det også er hårdt. 
Udover at det er med til at hjælpe til at give noget ro på nervesystemet - "genlære" at finde ud af at få lidt ro systemet - samt øge bevægelighed og løsnet op på spændinger; så synes jeg at hun udover at være faglig rigtig dygtig er en behagelig underviser - hun er god til at fange os på hvert vores niveau - altså f.eks. hensyntagen til hvor vi hver især er udfordret og evt har brug for at øvelserne kan tilpasses ifht. vores gener, da vi er forskellig ramte - men også f.eks. dagsformen på undervisningsdagen.

- Anonym deltager

Jeg har gået til sansemotorisk træning i et år. Man arbejder meget med at få kontakten til kroppen, løsne spændingerne og berolige nervesystemet. I starten synes jeg, at det var ret hårdt, men som tiden er gået, kan jeg mærke, at jeg gradvist har fået det bedre. Øvelserne er blevet nemmere og nemmere at gennemføre uden at få symptomer bagefter, og Zita er god til at være opmærksom og justere øvelserne, så træningen passer til det niveau, man er på.

- Lasse, deltager

Mere om kurset

Hvad er sansemotorisk træning

Som ramt af senfølger efter en hjernerystelse kan du opleve at dit syn, din balance og dine kropssanser bliver påvirket. Det kræver meget energi af hjernen, når sanserne ikke samarbejder optimalt med hurtig udtrætning og øgede symptomer til følge.

Derudover kommer din hjerne ofte hurtigere i alarmberedskab, hvilket kan føre til øgede spændinger/smerter i kroppen.

Sansemotorisk træning foregår vha. simple koordinerende bevægelser af kroppens led og muskler, hvor der også er fokus på samspillet mellem syn og balance.

Der er i træningen stort fokus på åndedrættet. Hvis du har svært ved at mærke og/eller bevæge kroppen, kan øvelserne guides på vej af forskellige redskaber. 

Ved at lave øvelser der bedrer sansernes samarbejde (sanseintegrationen), balance og motorik, kan du som har senfølger efter hjernerystelse få:

  • Bedre kontakt mellem krop og hjerne samt.
  • Enkle metoder til at mindske overbelastning.
  • Mere ro i nervesystemet.

Kan sansemotorisk træning hjælpe på min hjernerystelse?

Sansemotorisk træning bedrer samspillet mellem sanser, hjerne og krop, så overstimulering og stress i nervesystemet dæmpes. Det hjælper til at mindske spændinger i kroppen og udtrætning af hjernen.

Du lærer dit nervesystem og kroppens signaler at kende, så du bedre kan reagere på signalerne og gøre det, der hjælper dig bedst muligt til at få ro og overskud.

Hvordan passer holdet til mig?

Sansemotorisk træning er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse, og som kan klare moderat fysisk aktivitet, så som at gå en tur. Men holdet er hensyntagende og der er maksimalt 8 deltagere på holdet. Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl om, hvad der skal til for at du kan få udbytte af holdet.

Om underviser, Zita Fejerskov Andersen

Zita er uddannet ergoterapeut, synskonsulent, pilatesinstruktør og åndedrætsterapeut og arbejdet i knap 6 år med specialundervisning af voksne senfølger efter hjernerystelse.

Hun har opbygget tilbud til ramte, udredt deres undervisningsbehov og trænet øjenmotorik, balance, koordinering samt reflekser knyttet til synet.