TAI CHI FOR RAMTE AF HJERNERYSTELSE

"Tai Chi har været en stor succes for mig og min hjernerystelse."
- Charlotte van Gils om Tai Chi holdet.

Tai Chi er en kinesisk kampkunst med bløde, langsomme bevægelser og et mentalt fokus. Det sætter skånsomt gang i kroppen, styrker balancen og øger dit nærvær. Underviser Lis Værgman har undervist ramte af hjernerystelse i mere end 12 år. I de seneste 10 tilbagemeldinger vurderer deltagerne deres generelle tilfredshed med selve undervisningen til 4,8 på en skala fra 1 – 5, hvor 5 udtrykker mest tilfredshed. Se eksempler på tilbagemeldinger fra deltagere nederst her på siden.

Tai Chi

Tai Chi - Mentalt

Tai Chi - Øvelser

tai chi_n

HOLDOVERSIGT

Klik på linket under “Holdtype” for tilmelding og se mere om priser, rabatter og andet i menuen under tabellen.

HOLD/TILMELDINGDATO/DAG/TIDLEKTIONERPRISERSTED/UNDERVISER
Tai Chi Begynder24.10/Tors./12.45-14.158x90 min.590/790 kr.Osramhuset, Valhalsgade 4, Kbh. N/Lis Værgman
Tai Chi Fortsætter24.10/Tors./14.30-16.008x90 min.590/790 kr.Osramhuset, Valhalsgade 4, Kbh. N/Lis Værgman
 1. HVAD KRÆVER TAI CHI OG QUIGONG

  Undervisningen er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse ( efter 1-3 måneder) og kan klare moderat fysisk aktivitet så som at gå en tur eller lignende.

  Vi starter altid med lige at ligge og samle os før undervisningen og bagefter, så du er klar til turen hjem. Det er en god idé, at overveje om du kan klare transporten på forhånd.

 2. SMÅ HENSYNTAGENDE HOLD

  Du kommer til at gå på et hold med max. 8 deltagere, så der er tid og ro til at tage det i eget tempo. Den form for Tai Chi, der undervises på disse hold er specielt designet til mennesker med hjernerystelse og/eller piskesmæld.

  Vi udfører langsomme, blide og enkle øvelser, som styrker kropsholdningen, balancen, koordinationen og kognitionen, samtidig med at de giver en dyb indre ro. Der er måtter og tæpper på stedet, så det eneste, som du behøver medbringe er løstsiddende tøj, flade sko/sokker og en flaske til vand.

 3. DU TRÆNER BÅDE KROP OG SIND

  Du får trænet din krop og hjerne på en meget blid og skånsom måde. Tai Chi og kan i nogle tilfælde afhjælpe moderat svimmelhed. På holdene går vi langsomt frem og tager udgangspunkt i, hvor vi er nu-og-her, hvilket fremmer muligheden for forandring.
  Undervisningen slutter hver gang med et godt hvil, så du er klar til turen hjem bagefter. Via langsomme bevægelser vil hovedet/tankerne slappe af, da Tai Chi er en form for meditation i bevægelse og en meget blid måde at få kontakt med kroppen.

 4. ERFAREN UNDERVISER

  Underviser, Lis Værgman, har flere års erfaring med undervisning af ramte af længerevarende hjernerystelse/piskesmæld på det tidligere Center for hjernerystelse og piskesmæld, også kaldet Daghøjskolen i Centrum. Hun lever af at undervise i Tai Chi og qi gong.

  Har du spørgsmål til Lis Værgman kan du kontakte hende direkte her:
  Mobil: 26 71 42 06
  Mail: Liv@abmerkur.dk
  Hjemmeside: www.taichi-wujigong

 5. HVOR

  Undervisningen finder sted i det nye Multirum i Hal C på Arsenalvej 6 på Holmen i København og i streethallen i Ørestaden.

  Begge lokaler er hjernerystelsesvenlige, men ovenlys og lyde fra andre aktiviteter i kan forekomme. Hvis du er meget lys- og lydfølsom, så tag gerne dine solbriller og ørepropper med (vi har dog som regel ekstra).

 6. PÅKLÆDNING

  Kom i løstsiddende tøj, så du har mulighed for at bevæge dig.

 7. DELTAGERBLANKET

  Husk at udfylde deltagerblanketten, når du kommer samt at underskrive tro og love erklæringen nederst på blanketten,
  hvis du får rabat som modtager af folkepension, kontanthjælp eller SU.

 8. MELD AFBUD, HVIS DU BLIVER FORHINDRET

  ….Så vi ved at du bliver trygt derhjemme :).

 9. PRISER OG RABATTER

  Generelt om priser

  Generelt skelner vi mellem tre priskategorier.

  1. Normalpris for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen
  2. Normalpris for ikke-medlemmer af Hjernerystelsesforeningen.
  3. Pea rabat for deltagere på SU, førtidspension eller kontanthjælp.

   

  1: Medlemmer af Hjernerystelsesforeningen (standardprisen)

  Vi samarbejder med Hjernerystelsesforeningen og støtter op om deres sag. Derfor opfordrer vi vores deltagere til at melde sig ind, og vi tilbyder mærkbare prisreduktioner for Hjernerystelsesforeningens medlemmer. Det er let at melde sig ind i Hjernerystelsesforeningen her.

   

  2: Ikke-medlemmer af Hjernerystelsesforeningen

  Hvis du ikke ønsker at blive medlem af Hjernerystelsesforeningen lægger du blot 200 kr. oven i deltagergebyret som fremgår i tilmeldingsmodulet.

   

  3: PEA rabat (Deltagere på SU, Pension eller kontanthjælp)

  Vi tager særligt hensyn til deltagere på pension, SU eller kontanthjælp og tilbyder “PEA rabat” til dig på disse ydelser. Hvis du ikke bor i Københavns Kommune, så kontakt os for praktisk hjælp ved tilmeldingen. Hvis du er berettiget til PEA rabat så husk at vælg dette i tilmeldingsmenuen. Hvis du vælger denne mulighed vil du blive bedt om at underskrive en erklæring på tro- og love ved første undervisningsgang.

 10. NÅEDE DU DET IKKE?

  Hvis du ikke når at melde dig til, før holdet bliver fyldt, sætter vi dig på standby, så du kommer først på listen, når vi opretter flere hold. For standby plads, mail til: info@paspaahovedet.dk.

Tai Chi har været en stor succes for mig og min hjernerystelse. I mange år har intet fungeret, men med Tai Chi-holdet har jeg fundet en mild motionsform, der styrker min krop uden at vælte mig. Med øvelser tilpasset den enkelte føler man sig som en del af holdet, selvom man er på forskellige niveauer. Et kæmpe tak til Lis for at møde mig, hvor jeg er og gøre det muligt for mig at opbygge kroppen igen.

Charlotte van Gils - Deltager på Tai Chi Begynder

Efter at have slået hovedet og nakke, startede jeg på Tai Chi hos Lis Værgman. I starten var det svært at holde koncentrationen, bl.a. pga. tankemylder. Men med tiden er det blevet til, at når jeg skal til at udøve Tai Chi, så forsvinder tankerne, og opmærksomheden er åben. En fantastisk ro. Jeg har fået en bedre balance i kroppen. Det er en styrke, når hovedet nu engang er, som det er. Tai Chi er som skabt til folk med piskesmæld og hjernerystelse, og ved at deltage på et målrettet hold er der mulighed for en samhørighed. Vi kommer alle med solbriller og dutter i ørerne, og på skift holder vi pauser, afhængig af dagens tilstand – det er helt almindeligt. Man udfører bevægelserne sammen uden at tale, og det giver et løft. Der er mulighed for at tale sammen bagefter, hvis man har lyst og kræfter – hvad jeg klart kan anbefale.

Lars - Deltager på Tai Chi Fortsætter