TAI CHI FOR RAMTE AF HJERNERYSTELSE

Aftenskolen Pas På Hovedet udbyder Tai Chi hold med lokaleforhold, undervisning og holdstørrelse tilpasset ramte af længerevarende hjernerystelse og med særlig rabat til medlemmer af Hjernerystelsesforeningen. Tai Chi er en skånsom bevægelsesform, som også træner dig mentalt i “at skynde dig langsomt”.

tai chi_n

HOLDOVERSIGT

Priserne er for medlemmer/ikke-medlemmer af Hjernerystelsesforeningen (meld dig ind her). Priserne, som fremgår i vores tilmeldingssystem, er inklusive rabat for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen. Hvis du er ikke medlem af Hjernerystelsesforeningen, så husk at betale ikke-medlemsprisen, når du overfører. Hvis du er modtager af SU, kontanthjælp eller førtidspension, så læs mere om yderligere rabat under afsnittet om “PEA rabat”.

HOLDTYPEDAGE/START/TIDSPUNKT.LEKTIONER.PRIS MEDL./IKKE MEDL.STED/UNDERVISER.
Tai Chi begynderMan./13-08-2018/13.30.8x90 min.590,-/790,-.Hal C, Bevægelseslokalet, Arsenalvej 6, Holmen København K.
Tai chi begynderMan./22-11-2018/13.30.8x90 min.590,-/790,-.Hal C, Bevægelseslokalet, Arsenalvej 6, Holmen København K.
Tai Chi fortsætterTir./14-08-2018/15.30.17x90 min.1040,-/1240,-.Hal C, Bevægelseslokalet, Arsenalvej 6, Holmen København K.
 1. HVAD KRÆVER TAI CHI OG QUIGONG

  Undervisningen er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse ( efter 1-3 måneder) og kan klare moderat fysisk aktivitet så som at gå en tur eller lignende.

  Vi starter altid med lige at ligge og samle os før undervisningen og bagefter, så du er klar til turen hjem. Det er en god idé, at overveje om du kan klare transporten på forhånd.

 2. SMÅ HENSYNTAGENDE HOLD

  Du kommer til at gå på et hold med max. 8 deltagere, så der er tid og ro til at tage det i eget tempo. Den form for Tai Chi, der undervises på disse hold er specielt designet til mennesker med hjernerystelse og/eller piskesmæld.

  Vi udfører langsomme, blide og enkle øvelser, som styrker kropsholdningen, balancen, koordinationen og kognitionen, samtidig med at de giver en dyb indre ro. Der er måtter og tæpper på stedet, så det eneste, som du behøver medbringe er løstsiddende tøj, flade sko/sokker og en flaske til vand.

 3. DU TRÆNER BÅDE KROP OG SIND

  Du får trænet din krop og hjerne på en meget blid og skånsom måde. Tai Chi og kan i nogle tilfælde afhjælpe moderat svimmelhed. På holdene går vi langsomt frem og tager udgangspunkt i, hvor vi er nu-og-her, hvilket fremmer muligheden for forandring.
  Undervisningen slutter hver gang med et godt hvil, så du er klar til turen hjem bagefter. Via langsomme bevægelser vil hovedet/tankerne slappe af, da Tai Chi er en form for meditation i bevægelse og en meget blid måde at få kontakt med kroppen.

 4. ERFAREN UNDERVISER

  Underviser, Lis Værgman, har flere års erfaring med undervisning af ramte af længerevarende hjernerystelse/piskesmæld på det tidligere Center for hjernerystelse og piskesmæld, også kaldet Daghøjskolen i Centrum. Hun lever af at undervise i Tai Chi og qi gong.

 5. HVOR

  Undervisningen finder sted i det nye Multirum i Hal C på Arsenalvej 6 på Holmen i København og i streethallen i Ørestaden.

  Begge lokaler er hjernerystelsesvenlige, men ovenlys og lyde fra andre aktiviteter i kan forekomme. Hvis du er meget lys- og lydfølsom, så tag gerne dine solbriller og ørepropper med (vi har dog som regel ekstra).

 6. PÅKLÆDNING

  Kom i løstsiddende tøj, så du har mulighed for at bevæge dig.

 7. DELTAGERBLANKET

  Husk at udfylde deltagerblanketten, når du kommer samt at underskrive tro og love erklæringen nederst på blanketten,
  hvis du får rabat som modtager af folkepension, kontanthjælp eller SU.

 8. MELD AFBUD, HVIS DU BLIVER FORHINDRET

  ….Så vi ved at du bliver trygt derhjemme :).

 9. PEA RABAT FOR DIG PÅ UDVALGTE OVERFØRSELSINDKOMSTER

  Som noget nyt indfører Pas På Hovedet prisreduktion på 160 kr. for deltagere på følgende overførselsindkomster, ved aflevering/underskrivelse af tro- og loveerklæring ved første undervisningsgang:

  – Folkepensionister,
  – Førtidspensioniser,
  – Kontanthjælpsmodtagere.
  – Lærlinge med uddannelsesaftale
  – Studerende på SU.

  Hvis du er berettiget og bor i Københavns kommune, klik da på PEA i tilmeldingssystemet for rabat. Husk aflevere/underskrive tro- og love erklæring ved første undervisningsgang.

  Hvis du bor i en anden kommune, så gør du følgende:

  – Tilmeld dig til normalpris.
  – Skriv en mail til info@paspaahovedet.dk om, at du PEA-berettiget og angiv type af indkomst.
  – Træk 160 kr. fra deltagergebyret, når du overfører.

  Husk underskrive tro- og love erklæring, når du udfylder deltager registreringen ved første undervisningsgang.

 10. NÅEDE DU DET IKKE?

  Hvis du ikke når at melde dig til, før holdet bliver fyldt, sætter vi dig på standby, så du kommer først på listen, når vi opretter flere hold. For standby plads, mail til: info@paspaahovedet.dk.

Tai Chi har været en stor succes for mig og min hjernerystelse. I mange år har intet fungeret, men med Tai Chi holdet har jeg fundet en mild motionsform der styrker min krop, uden at vælte mig. Med øvelser tilpasset den enkelte føler man sig som en del af holdet, selvom man er på forskellige niveauer. Et kæmpe tak til Lis, for at møde mig hvor jeg er og gøre det muligt for mig at opbygge kroppen igen.

Charlotte van Gils - deltager på tai chi hold for hjernerystelsesramte

Efter at have slået hovedet og nakke, startede jeg på Tai Chi hos Lis Værgman. I starten var det svært at holde koncentrationen, bl.a. pga. tankemylder. Men med tiden er det blevet til, at når jeg skal til at udøve tai chi, så forsvinder tankerne, og opmærksomheden er åben. En fantastisk ro. Jeg har fået en bedre balance i kroppen. Det er en styrke, når hovedet nu engang er, som det er. Tai Chi er som skabt til folk med piskesmæld og hjernerystelse, og ved at deltage på et målrettet hold, er der mulighed for en samhørighed. Vi kommer alle med solbriller og dutter i ørerne og på skift holder vi pauser, afhængig af dagens tilstand – det er helt almindeligt. Man udfører bevægelserne sammen, uden at tale og det giver et løft. Der er mulighed for at tale sammen bagefter, hvis man har lyst og kræfter – hvad jeg klart kan anbefale.

Lars - deltager på tai chi hold for hjernerystelsesramte