BINDEVÆVSTRÆNING FOR RAMTE AF HJERNERYSTELSE

"Jeg er SÅ glad for, at jeg er kommet i gang med denne træningsform!"
- Miriam fra bindevævsholdet.

Bindevævstræning er for dig, som er nysgerrig på at finde din egen vej til at skabe optimale helingsbetingelser for din hjerne. Du kan møde fysisk frem eller tilgå undervisningen hjemmefra på vores online hold.

I træningen starter vi med release og tyngde for at lande din krop og dit nervesystem. Derfra bliver der plads til blide bevægelser, og styrketræning i det tempo din krop er klar til det.

Din underviser er Katrine Nørgaard fra SENSING rehab med en baggrund i viden om bindevævet, hjernerystelse og mobilisering af kroppen.

I de tre videoer herunder kan du se/høre om hvad bindevævet er, og hvorfor bindevævstræning giver mening ift. hjernerystelse samt om vores nye online hold, hvor du kan deltage hjemme fra din egen stue.

HOLDOVERSIGT

HOLD/TILMELDINGDATO/DAG/TIDLEKTIONERPRISERSTED/UNDERVISER
Bindevævstræning Online22.3/Man./Tors./13.30-14.3010x60 min.495/695 kr.Online/Katrine Nørgaard
Bindevævstræning Online17.5/Man./Tors./13.30-14.3010x60 min.495/695 kr.Online/Katrine Nørgaard
Bindevævstræning Fortsætter7.4/Ons./12.30-14.008x90 min.790/990 kr.Hal C, Kbh K./Katrine Nørgaard
Bindevævstræning Fortsætter7.4/Ons./14.15-15.458x90 min.790/990 kr.Hal C, Kbh K./Katrine Nørgaard
 1. RABAT FOR MEDLEMMER AF HJERNERYSTELSESFORENINGEN

  Er du medlem af Hjernerystelsesforeningen, kan du få en rabat på 200 kr. 

  Standardprisen, der vises ved tilmelding, inkluderer medlemsrabatten. Er du ikke medlem, skal du blot lægge 200 kr. oveni standardprisen. 

  Aftenskolen Pas På Hovedet samarbejder med Hjernerystelsesforeningen, da vi ønsker at støtte op om foreningens arbejde for at forbedre vilkårene for ramte af hjernerystelse. 

  Et medlemskab hos Hjernerystelsesforeningen koster 245 kr. for et år. Du får adgang til en masse medlemstilbud, og så er du med til at støtte den gode sag. Du kan blive medlem her.

 2. OM BINDEVÆVSHOLD

  Du kommer til at gå på et hold med max. 6 deltagere, så der er tid til den enkelte og tempoet sættes, så alle får gavn af øvelserne.

  Træningen baseres på blide mobiliserende øvelser for bindevævsstrukturerne i kroppen. Øvelserne stimulerer kroppens sensoriske feedbacksystem, øger kropsbevidstheden og skaber friere bevægelse. Det giver aflastning af gener i sygdomsforløbet og skaber optimale “hjerne-hvile” betingelser for helingsprocessen.

  Vi arbejder med øvelser som du også kan bruge i din hverdag.

 3. HVORDAN PASSER FORLØBET TIL MIG?

  Bindevævstræning er for dig som gerne vil i gang med at bruge din krop under og efter en hjernerystelse og som er nysgerrig på at finde din krops egen vej til at skabe optimale helingsbetingelser for din hjerne.

  Du bliver ikke presset, men derimod trænet i at lytte til, hvornår din krop siger stop. Der vil være pauser og hvile undervejs i et omfang, der i høj grad kan tilpasses dine behov.

  På online holdene snuser du til konceptet mere meditativt mens vi på de fysiske træningshold går dybere med kroppen.

 4. HVAD FORVENTES AF MIG?

  Da øvelserne har karakter af at løsne låste strukturer, må træthed og mathed forventes efter træningen. Du vil få mest ud af kurset hvis du arbejder med øvelserne hjemme.

  På de fysiske hold skal du være i stand til at holde til transporten til og fra undervisningen, så du kan få udbytte af en dobbeltlektion og du skal have kræfter til at komme hjem igen.

  På online holdene skal du kunne kigge på en skærm i 5 minutter ad gangen.

 5. ERFAREN UNDERVISER

  Instruktør, Katrine Nørgaard, arbejder med fokus på blide øvelser med baggrund i viden om bindevævstræning, hjernerystelse og mobilisering af kroppen.
  Katrine Nørgaard har bred erfaring med hjernerystelse og indgående kendskab til bindevævets betydning for helings- og genoptræningsprocessen i en hjernerystelse.
  Hun driver virksomheden SENSING rehab, hvor der arbejdes på at få kroppen i gang efter en hjernerystelse og piskesmæld uden overbelastning – og målet er at skærpe evnen til at skelne det som gør godt, fra det som forværrer helbredet.

 6. SÅDAN BETALER DU EFTER DIN TILMELDING

  Husk på, at betale dit deltagergebyr via bankoverførsel inden tidsfristen angivet i din mail-kvittering. Jo mere tid vi sparer på at rykke dig, jo mere tid har vi til at udvikle undervisningen.

  Du kan betale via bankkontonummeret angivet i din mailkvittering, eller via MobilePay: 97666 – husk at angive dit holdnavn og starttidspunkt i beskedfeltet.

  Selvom du glemmer at betale, er din tilmelding stadig bindende efter 10 hverdage inden kursets start, hvis du ikke aktivt framelder dig holdet.

  Pris for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen (klik her for indmeldelse): 790 kr.
  Pris for ikke-medlemmer af Hjernerystelsesforeningen: 990 kr.

  Priserne som fremgår i vores tilmeldingssystem er med rabat for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen. Hvis du ikke er medlem af Hjernerystelsesforeningen, skal du lægge 200 kr. til prisen.

  Vi er af Københavns Kommune forpligtet til i nogle tilfælde at bede dig opgive dit CPR-nummer ved tilmelding.

 7. DELTAGERBLANKET

  Når du kommer første gang, så husk at udfylde deltagerblanketten samt at underskrive tro- og loveerklæringen nederst på blanketten,
  hvis du får rabat som modtager af folkepension, kontanthjælp eller SU.

  På deltagerblanketten skal du skrive under på, at du har et handicap i forbindelse med din hjernerystelse, det vil sige et særligt behov i forhold til fysisk træning.

  De oplysninger som du angiver på deltagerblanketten, opbevares fortroligt i aftenskolen og har kun til formål at dokumentere aftenskolens aktiviteter i forhold til kommunalt tilskud og bruges ikke til andre formål.

 8. RABAT TIL DIG PÅ OVERFØRSELSINDKOMST

  Modtagere af udvalgte overførselsindkomster kan få en prisreduktion på 10 kr. pr. undervisningslektion. Bemærk, at dette ikke gælder vores onlinekurser. Læs mere her.

 9. NÅEDE DU DET IKKE?

  Vi har desværre kun få pladser i år. Men hvis du ikke når det, sætter vi dig på standby, så du kommer først på listen, når vi opretter flere hold. For standby plads, mail til: info@paspaahovedet.dk.

Jeg elsker Katrines onlineundervisning og måde at formidle på. Roligt tempo. Rolig stemmeføring. Live feedback. Jeg kan lave øvelserne i nattøj hjemme på stuegulvet eller i sengen og skal ikke bruge energi på at transportere mig ud i verden. Det er ren win win.

Benedicte Bruun - Deltager på Bindevævstræning Online Begynder

Efter 1/2 år med bindevævstræning mærker jeg øget bevægelighed i min skadede krop. Jeg kan lave øvelserne hjemme. Selv på dårlige dage kan jeg lave boldøvelser liggende i min seng. Og på gode dage kan jeg bruge øvelserne, f.eks. når jeg går tur. Efter 6 år med hjernerystelse og piskesmæld (og diverse behandlinger), er det en stor lettelse at mærke mere elasticitet i kroppen. Træningen indeholder både afspænding og styrke, og jeg kan selv dosere efter dagsformen. Det er en kæmpe fordel, når tilstanden svinger meget fra dag til dag. Jeg er SÅ glad for, at jeg er kommet i gang med denne træningsform! Mit mål er at få det godt i min krop igen, og bindevævstræning minder mig om, at det er muligt.

Miriam - Deltager på Bindevævstræning Fortsætter